IDEES PELS MESTRES

Recull de bones pràctiques: Idees per treballar amb el nostre alumnat la formació d'usuaris, la competència digital i afavorir el gust per la lectura.

Minilliçons de lectura

Blog de recursos per a l'aprenentatge de la lectura. Molt interessant per a la quantitat de recursos que facilita i pel treball de les estratègies lectores que proposa.


http://lecturaiaprenentatge.blogspot.com/Com buscar i trobar informació a la biblioteca o per internet

Interessant recurs per treballar la competència informacional que ofereix aquesta web. Cal destacar les guies d'aplicació del model 3-3-3 i l'apartat d'instruments, materials didàctics i tutorials.


https://sites.google.com/a/xtec.cat/cinfo-aula/home


Programa de Formació d'Usuaris EXPLORADORS DE BIBLIOTEQUES

Exploradors de Biblioteques és un programa impulsat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de formar els alumnes de primària en l'ús de les biblioteques, ja siguin escolars o públiques.

Cliqueu sobre les imatges per descarregar-vos el material (format PDF). Tingueu una mica de paciència ja que triga en obrir-se.
Fitxes alumnes CM

Fitxes alumnes CI

Fitxes alumnes CS

   Guia didàctica CM                 Guia didàctica CI                 Guia didàctica CSFundació Bromera pel Foment de la lectura

La Fundació Bromera és una entitat de caràcter cultural sense ànim de lucre que té com a finalitat principal el foment de la lectura especialment la literària i formativa.
En la pàgina de publicacions de la seva web hi podeu trobar receptes per animar a llegir, fitxes d'animació lectora i propostes de lectures amb les seves corresponents unitats didàctiques per a treballar-les que us poden servir com a model.

Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi. 

http://www.fundaciobromera.org/index.php/publicacions/quaderns


Propostes de lectures "Llegim un llibre a bocinets"

Aquí teniu l'enllaç a la pàgina web que recull tot el material didàctic que s'ha editat per treballar les lectures que es proposen en el Programa El gust per la lectura. Hi podeu trobar les guies didàctiques i els dossiers per l'alumnat en format PDF.   

Per accedir-hi cliqueu sobre la imatge. Un blog amb molts recursos

Navegant per la xarxa he ensopegat amb un bloc que mereix especial atenció per la quantitat i la qualitat dels recursos que facilita. Si voleu donar-li un cop d'ull, cliqueu sobre la imatge de la capçalera del bloc. 


Per tal d'accedir-hi amb més facilitat podeu trobar l'enllaç a la barra lateral del bloc en el Racó de mestres.

Contes amb valors

Col.lecció de contes virtuals creats per Mónica Valverde i altres professionals del projecte espurna que tracten temàtiques diferents relacionades amb els valors. Inclouen activitats per a treballar la comprensió lectora i fer reflexionar els nens i les nenes abans, durant i després de la lectura.
És una bona proposta per treballar amb la PDI la lectura, les estratègies de comprensió lectora i l'educació emocional i els valors amb alumnes de cicle inicial i mitjà.