dimecres, 24 de desembre de 2014

Éxit de públic al bibliopati especial de Nadal 2.014

Dijous, 18 de desembre els nens i les nenes de cicle mitjà i superior que ho van desitjar van poder escoltar a l'hora del pati teatre llegit per part dels mestres de l'escola.


La biblioteca era plena de gom a gom per escoltar l'adaptació teatral del conte Alarma al pessebre de Gianni Rodari. La mestra i escriptora, Marta Molas es va encarregar de fer l'adaptació d'aquest conte que forma part del llibre Molts contes per jugar. Es va triar aquesta història perquè fomenta l'escolta activa ja que els lectors decideixen el final a partir dels 3 finals proposats per l'autor. 


La lectura expressiva per part del docent té diferents propòsits:
– Oferir a l’alumnat un model de lectura.
– Fer gaudir del llenguatge escrit.
– Facilitar que l’alumnat s’apropiï de les característiques de la llengua escrita i dels diversos gèneres textuals.
– Compartir amb l’alumnat textos d’un nivell lector superior al que    podrien accedir autònomament i textos culturalment rellevants.

dissabte, 13 de desembre de 2014

dimecres, 10 de desembre de 2014

L'ALUMNAT D'EDUCACIÓ INFANTIL I DE CICLE INICIAL VISITA LA BIBLIOTECA PÚBLICA DEL MUNICIPI

LES VISITES QUE ES VAN DUR A TERME DURANT EL PRIMER TRIMESTRE DE CURS TENEN COM A OBJECTIU DONAR A CONÈIXER COM S'ORGANITZA UNA BIBLIOTECA I FOMENTAR EL GUST PER LA LECTURA ENTRE L'ALUMNAT.


Els nens i les nenes de P4 van escoltar el conte El bibliol aprèn a la biblioteca escrit per l'Ester Callao, directora de la biblioteca. 
Durant la visita es van presentar els llibres de coneixement i els contes de la Maleta Viatgera. Aquest material relacionat amb el nom de la classe viatjarà per torns a les llars de tots els infants del grup classe.

Els nens i les nenes de P5 van escoltar el conte Quin embolic còsmic! 


A continuació van realitzar una activitat per conèixer les normes de comportament en una biblioteca.  I finalment, van gaudir d'una estoneta per a fullejar i mirar contes.
Els nens i les nenes de 2n van fer grups de 5 o 6. Seguint les pistes donades havien de trobar els personatges que s'amagaven en contes coneguts col·locats en els prestatges de la biblioteca.