dissabte, 28 d’abril de 2012

Celebrant Sant Jordi

Get Adobe Flash playerAquestes han sigut les activitats que s'han dut a terme en aquesta diada de Sant Jordi.

Aquí un deixo uns enllaços per si en voleu veure imatges.
diumenge, 22 d’abril de 2012

Preparant Sant Jordi

Dijous de la setmana passada, els alumnes de 6è van preparar els textos que llegiran en veu alta a la resta de nens i nenes de l'escola durant la diada de Sant Jordi. Per fer-ho van comptar amb  l'ajut de l'Araceli Bruch.
L'Araceli és llicenciada en Art Dramàtic i professora de dicció i locució. Va ser cofundadora de la companyia de teatre Dagoll Dagom i a més ha dirigit i ha escrit obres de teatre. 
L'activitat, inclosa en el programa Itineraris de Lectura, pretén fomentar la lectura entre el nostre alumnat.Aquí us deixo algunes de les lectures que els nens i nenes de 6è es van preparar amb l'Araceli i que podreu escoltar demà:

dijous, 12 d’abril de 2012

S'acosta la diada de Sant Jordi . . .

. . . I per anar fent boca, dues propostes per a veure i gaudir d'allò més:

La primera és un curtmetratge d'animació titulat  Els llibres fantàstics del vol del senyor Morris Lessmore.  Dóna una mirada poètica i tendra sobre la biblioteca i la feina del bibliotecari i va rebre l'Òscar al millor curmetratge d'animació en l'última edició d'aquests premis.
La segona proposta és una  mini sèrie d'animació de 5 capítols sobre la llegenda de Sant Jordi. La sèrie, creada per  un equip de 4 persones, imagina de manera còmica i divertida com Sant Jordi va poder matar el drac. Va ser emesa per internet el 2010 i porta per títol Qui va matar el drac? Un drac que, val a dir-ho, té poc a veure amb la llegenda  tradicional.

Cliqueu sobre la imatge per accedir als capítols de la sèrie

La comissió de biblioteca us desitja  un molt bon Sant Jordi 2.012 !!!

dijous, 5 d’abril de 2012

Sisena edició de Fem un conte per Sant Jordi

Fem un conte per Sant Jordi és el títol d'una activitat col·laborativa que té com a objectius principals fomentar el gust per la lectura (i l'escriptura), fomentar la creativitat i facilitar el contacte i la col·laboració entre l'alumnat de la comarca del Garraf.
Aquesta activitat està organitzada pel CRP comarcal i es tracta bàsicament d'elaborar contes entre els diversos grups de les escoles participants, de manera que un inicia el relat, l'altre el continua i així fins que arriba al darrer grup que l'haurà de finalitzar.
Per a tot el procés s'utilitza la plataforma Wikispaces, una aplicació de la web 2.0 ideal per treballs col·laboratius

.
Enguany s'ha arribat a la sisena edició amb un gran éxit de participació: més de 5.000 nens i nenes pertanyents a 31 centres educatius que han elaborat un total de 41 contes (34 en llengua catalana, 2 en llengua castellana i 5 en llengua anglesa).

Tots els grups de la nostra escola hi han participat en diverses modalitats. Si voleu més informació consulteu la web del centre clicant aquí.A les 11 del matí del proper dissabte 14 d'abril, al Centre Social de Cubelles tindrà lloc l'acte de presentació en el que tots hi sou convidats.


Històries de tota mena, persontages diversos, llocs i situacions imaginatives . . . Us deixo els enllaços als contes elaborats en les edicions anteriors per si us bé de gust llegir una estoneta.